Visst är det kanske många som vill fly Skåne och klippa banden, eller rent av låta Skåne återgå till att vara danskt, men det betyder inte att det inte finns saker i Skåne som är vackra eller roliga upplevelser att uppleva – visste du till exempel att det finns massvis av platser som man kan surfa på?

Eftersom att landskapet Skåne har kuster i hela tre vädersträck är det ingen lögn att säga att det kan blåsa en hel del på sina håll under årets dagar. Men för en surfare är blåsten allt annat än negativt, tvärt om. Blåsten gör att Skåne kan bjuda på perfekta stränder och platser att plocka fram surfingbrädan på – och det gör såväl skåningar som turister som besöker de skånska städerna! Till exempel skriver lokaltidningen Sydsvenskan om, vad de väljer att kalla grymma, skånska surfplatser:

  • Skälderviken och Mölle – här i nordvästra finns klippkusten som lockar såväl svenskar som danskar och tyskar samt en hel del långväga surfare, och inte konstigt är väl det då både Skälderviken och Mölle bjuder in till fantastiska surfingstunder då det här kan blåsa på så vinden viner och vågorna slår hårt mot klippväggarna. Med andra ord kan dessa platser förvandlas till rena surfingparadis under blåsigare dagar – vilket är just vad man har nu i mitten av sommaren!
  • Kåseberga – här är det inte riktigt vanlig surfing som lockar mest turister och entusiaster. Nej, hit kommer den som gillar att ägna sig åt skärmflygning vilket blir möjligt tack vare att underströmmar bildas på platser där klipporna stupar ned i vattnet. Man kan även ta sig till hamnen i Kåseberga där det finns perfekta lunchrestauranger med havets alla läckerheter på menyn och om det är lite mer vindstilla en dag kan man även passa på att ta sig en tur till Ales stenar och vänta på att vinden tilltar igen!
  • Höllviken – mångsysslarens paradis skulle man också kunna säga. Här finns plats för både draksurfare och brädsurfare vilket gör Höllviken till den perfekta mötesplatsen om man känner för att snacka surfing!