För dig som ska starta ett byggföretag i Skåne så finns det en hel del saker som du måste planera och förbereda inför. En av de stora sakerna att lösa är så klart alla de maskiner och den utrustning som du kommer att behöva. När du dessutom måste hålla koll på de regler som finns så kan det kännas svårt, men det behöver inte vara det.

Som ägare av ett byggföretag så vill du så klart ha maskiner av bra kvalitet som det går att lita på. Då rekommenderas det att du köper in dem från ett företag med erfarenhet och ett bra utbud – exempelvis så finns minigrävare att köpa från Zeppelin, som står ut genom att vara ensam i Sverige om att erbjuda sådana från Caterpillar. Utöver utrustningen så är det också väldigt viktigt att du följer alla regler för byggföretag; Skatteverket håller regelbundet gratis webbseminarier om skatt i branschen, som det rekommenderas att ta del av.

Därför är Skåne en bra plats till att starta byggföretag

Skåne är ett län som passar särskilt bra till att starta ett byggföretag i, vilket inte är något bara taget ur luften.

“Skåne är det mest attraktiva länet i Sverige att flytta till vad gäller inrikesflyttar”
Så skriver Stefan Soxbo i Expressen; under år 2020 flyttade 3500 fler personer till Skåne än antalet personer som flyttade därifrån. I och med att många flyttar söderut till Skåne och köper mark, så blir det därmed också relativt många byggprojekt i länet jämfört med andra län i landet.