Att ha en mysig lite stuga på landsbygden i Skåne är guld värt. Här kan du semestra, njuta och bara koppla av. Men om exempelvis strömmen går eller det blir oväder och du behöver stanna inomhus några dagar behöver du vara förberedd på detta. Här är sakerna du behöver och vad du kan tänka på för att klara en oförutsedd händelse så bra som möjligt.

 

Strömavbrott händer titt som tätt i Skåne och vid några tillfällen kan strömmen vara borta i längre perioder. Därför kan det vara en god idé att ha ett elverk som kan täcka upp i dessa tillfällen. På Verkstadsprodukter kan du köpa elverk som är smidiga att bära med sig samtidigt som de är kraftfulla och ser till att du får den strömmen som behövs.

 

Strömavfall i Skåne

Downed,Power,Lines,In,Residential,Street.Historiskt sett så har det hänt en del större strömavbrott i Skåne såsom strömavbrottet vid stormen Gudrun år 2005. Gudrun gjorde så att 700 000 hushåll blev helt utan ström i en längre period. Men det sker även strömavbrott på grund av andra saker såsom tekniska fel vilket också kan leda till omfattande störningar. Har du en stuga på landsbygden ska du därför vara förberedd med ett elverk.

 

” Vid större elavbrott påverkas inte bara belysningen och elektriska apparater i hemmet, utan i vissa fall även värme, vatten, telefoni och datakommunikation.” MSB.

 

Med ett elverk kan du snabbt få igång allt igen, det är dessutom bra att ha ficklampor och stearinljus hemma samt mat med lång hållbarhet om det skulle uppstå en kris så illa att du måste stanna inomhus. Enligt MSB ska du ha förnödenheter för att kunna klara dig cirka en vecka utan myndigheternas hjälp.