Den eviga debatten kring att Skåne egentligen borde tillhöra Danmark kommer förmodligen att pågå i många år framöver, troligtvis mest på skämt då Skåne idag är en stolt del av Sverige. Men historien kommer även i framtiden sätta sina spår på andra sätt än genom skrönor och skämtsamma rövarhistorier.

Många av de absolut trevligaste jobben finns i Danmark men för svenskar, om man bortser från skåningar, brukar dessa jobb vara svåråtkomliga. Helt enkelt för att danskan är så svår att förstå. På en arbetsintervju kan ord som Projektledelse och Planlægningsværktøj dyka upp, utan att man har en chans att förstå vad dem betyder. I den stunden, då man sitter där som ett frågetecken och inte vet vad man ska svara eller ens vad som var frågan, brukar det vara kört och jobbet går till en annan sökande. Om man inte är från Skåne såklart. Skåningar har en betydligt större förmåga till att kunna förstå vad danskarna säger än invånarna i övriga Sverige.

Den främsta anledningen till att just en person från Skåne förstår det danska språket så mycket bättre än vad en person från låt oss säga Norrland gör, är just Skånes tidigare anknytningar till Danmark. För en stor del av de olika varianterna av skånska låter förvillande likt danskans i mångas öron. Så som skåning borde man ta chansen att söka jobben i Danmark.