Elscootrar blir allt mer populära allt eftersom vi blir mer miljömedvetna. I Malmö är en elscooter ett utmärkt alternativ, vägarna är bra, backarna är få och vintrarna är för det mesta snöfria.

I Malmö har elscootrarna och elsparkcyklar verkligen börjat synas mer i gatubilden under de senaste åren. Det är inte särskilt konstigt med tanke på att de flesta vill ta sig fram både smidigt och klimatsmart. Södra Sverige erbjuder dessutom bättre förutsättningar än många andra landskap eftersom klimatet är mildare och mer scootervänligt. Om du vill hänga på trenden är en Eltra elscooter ett utmärkt och säkert alternativ.

Gör livet enklare med elscooter

För de allra flesta som bor i staden eller stadsnära kan en elscooter göra vardagen smidigare. De går enkelt att ta sig fram med och du slipper både trängseln i kollektivtrafiken och besväret med att leta parkeringsplats för bil. Tänk på att använda sunt förnuft och följa trafikreglerna för att inte utsätta dig själv eller andra för fara. Polisen i Skåne har blivit mer vaksamma när det gäller scootrar men den laglydige har inget att oroa sig för.

– Vi ska be polisen att vara mer synliga och kontrollera scootrarnas motoreffekt och om användarna bryter mot trafikregler, säger Malmös cykelstrateg Jesper Nordlund till TT.

Se också till att alltid använda hjälm när du susar fram på gatorna för att skydda ditt huvud om olyckan är framme. Njut av att kunna ta dig fram enkelt och smidigt utan trafikstockningar och att du samtidigt inte belastar miljön mer än nödvändigt.