Det hör inte direkt till ovanligheterna att många Stockholmare beger sig ner till Skåne under sommarmånaderna. Och de flesta som kommer har troligtvis redan en sommarstuga på någon av Skånes alla gemytliga byar längs vattnet, och har varit här varje sommar sen de var barn.

Att åka till Skåne till sommarstugan är alltså en stor tradition för många, och det är något som man verkligen inte får bryta. Traditioner är ju trots allt till för att hållas.

Men vad gör egentligen alla skåningar när hela deras landskap invaderas av alla dessa storstadsbor? Många verkar som tur är vara mycket förtjusta i att det händer något i deras byar, men andra tycker precis motsatsen. Faktum är att många Skåningar har en tendens av att tröttna på alla jobbiga turister och Stockholmare som stökar till i deras frid. Just därför så väljer allt fler att lämna deras hemstad på sommaren för att se andra vyer ett tag.

Och vad är då inte mer perfekt än att åka till just Stockholm? En perfekt stad att besöka på sommaren, lika grön som skön. Det räcker bara att googla “Flyg Stockholm” så hittar man en prisvärd biljett upp till huvudstaden, Bort ifrån alla turister, för att sitället umgås med bara Stockholmare på hemmaplan i flera veckor.  Men kanske kan detta komma att bli värt besväret med tanke på hur mycket spännande och kul det faktiskt finns att se i denna stad. Det är helt enkelt ingen löng att Stockholm bör uplevas på sommaren. Då ser man dess framsida mycket väl.