Vill du bygga sommarstuga ska du göra det i Skåne. Detta eftersom Skåne ligger i södra delen av landet där det tenderar att vara en hel del soligare. Din sommarstuga bör du bygga i timmer, eftersom det är det enklaste och mest flexibla materialet du kan använda dig av.

Att äga en sommarstuga är en dröm för många svenskar, men allra helst vill du nog äga en sommarstuga i varmare klimat. Skåne är inte ett tropiskt alternativ, men tenderar att vara en hel del varmare jämfört med den norra delen av landet. Det går även väldigt enkelt, smidigt, och billigt att bygga hus i timmer hemma i Sverige, gentemot utlandet. Timmerhus är bra i varmare väder eftersom de är luftiga. Det är även väldigt enkelt att bygga upp ett hus i timmer från grunden.

Fritidshus i Skåne slår rekord

stugaÅr 2020 är det många som köpt en sommarstuga att njuta av under de varmare sommarmånaderna. Försäljningen av fritidshus i Skåne har sett en kraftig uppgång, och en sommarstuga som annonseras i Skåne säljs vanligtvis inom ett par veckor.

“Det är ganska tydliga rekordnivåer när man tittar på hur mycket det går upp i värde och motsatt då för försäljningstiderna”, påstår Erik Holmberg, en analyst vid Hemnet.

De allra flesta svenskar vill ha sin sommarstuga nära en sjö eller havet, varför drömsommarstället för många ligger nära Skånes kust.

Genom att bygga ditt hus av timmer kan du säkerställa att din sköna sommarstuga längs kusten i Skåne håller sig sval och trevlig under den svenska sommaren. Timmer är därför det bästa alternativ för dig som vill ha ett fritidshus i Skåne.