Vill du besöka städer som bär på en rik historia så är det en god idé att tillbringa semestern i Skåne. Många av Skånes städer är från medeltiden eller ännu äldre, och bjuder dessutom på ett blomstrande kulturliv som gör att du inte kommer få en tråkig stund. Oavsett om du föredrar modern kultur eller gamla kyrkor så kommer du garanterat hitta något som faller dig i smaken.

Drömmer du om att besöka flera av Skånes städer så kan du med fördel börja din resa i landskapets största stad. Vill du hitta hotell i Malmö så erbjuder Elite Hotels inte mindre än tre hotell i staden. Andra städer du inte vill missa är Lund, Kristianstad, Ängelholm, Ystad, Landskrona, Trelleborg och Simrishamn. Ända sedan Covid-19 bröt ut har alltfler svenskar börjat föredra hemester framför utlandssemester, och många har redan börjat göra det till en tradition att beta av så många svenska städer som möjligt under ledigheten. Sedan den så kallade deltavarianten av coronaviruset börjat sprida sig över världen är det fler än någonsin som lägger utlandsresan på hyllan, vilket gör att du behöver vara ute i god tid med hotellbokningar.

Hitta de perfekta sevärdheterna i Skåne

A,Couple,Looks,Out,Over,The,Öresund,Strait,With,TheAlla svenskar vet att Malmö är så mycket mer än Öresundsbron och HSB Turning Torso. Är du ett fan av gamla kyrkor så bör du inte gå miste om ett besök i St. Petri, med sina gamla väggmålningar och sin vackra predikstol. Efter det besöket kan du med fördel besöka Domkyrkan i Lund, och samtidigt passa på att uppleva stadens botaniska trädgård. Är du intresserad av historia så kommer du vilja ta dig en titt på de pågående utgrävningarna av Lunds föregångare: En gammal vikingastad i Uppåkra. Vill du uppleva riktigt välbevarade byggnader från den danska tiden så är det Ystad du ska satsa på. Föredrar du shopping så kan du istället stanna kvar i Malmö och ta en heldag i gallerian Triangeln eller Loppis Lounge i Gamla Staden.

Fler sevärdheter i Skåne

  • Trollets Loppis i Malmö
  • Hansa Galleria i Malmö
  • Davidshallsbron i Malmö
  • Fritidsbaren i Ystad
  • Rönne Å i Ängelholm
  • Algatan i Trelleborg